2003 YZF R1 High Revving When Engine Warm. Fine When Cold - Yamaha Forums
Welcome to the unofficial Yamaha Forums community! Please Register to gain full access and remove the Ads! it's FREE!    
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-30-2011, 06:23 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
2003 YZF R1 High Revving When Engine Warm. Fine When Cold

Hi there, wondered if anyone out there would know the problem with my bike........just recently my 2003 YZF R1 has started reving way too high, it starts and idles fine when cold but as the bike warms up the revs go up also and can rev between 4000-4500. No different when taken for a ride, revs still high!!!
Any ideas??
Much appreciated, thanks.
thaiboxer28 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 01-02-2012, 12:12 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by thaiboxer28 View Post
Hi there, wondered if anyone out there would know the problem with my bike........just recently my 2003 YZF R1 has started reving way too high, it starts and idles fine when cold but as the bike warms up the revs go up also and can rev between 4000-4500. No different when taken for a ride, revs still high!!!
Any ideas??
Much appreciated, thanks.
Have read that It may be a faulty idle air control valve... dont know but will give it a try!
No-one ever had this problem before??????
thaiboxer28 is offline  
The Following User Says Thank You to thaiboxer28 For This Useful Post:
alfadrive (07-08-2012)
post #3 of 4 Old 02-18-2012, 12:16 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Found the problem........Fast idle unit was seized...a little clean up and greased, working perfect now.
Just need some nice weather now!!!
thaiboxer28 is offline  
post #4 of 4 Old 04-06-2012, 12:04 PM
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2002 R1 high idle problem.

thaiboxer28 Found the problem........Fast idle unit was seized...a little clean up and greased, working perfect now.
Just need some nice weather now!!!

Hi thaiboxer28. Could u tell me where the fast idle unit is on the bike? & if u have any pics of it that would be great.
Fired the bike up for first time in about 5months & found the idle speed stays at 4000rpm. Tried to ride it off but still same, very dangerous!
Any help, advice will be very much appreciated. Thank u.
Novice is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome